In dit hoofdstuk deel ik recepten. Ik probeer zoveel mogelijk over te brengen hoe ik de gerechten in de basis maak. Eigenlijk voeg ik nl elke keer weer andere ingrediënten toe, afhankelijk van mijn voorraad in de koelkast of voorraadkast, maar ook afhankelijk van het wensenpakket van mijn gezin… Ik vind het vooral leuk om te experimenteren.
Ik heb de kast vol boeken over voeding en de relatie met je gezondheid. Ik lees deze boeken graag en dat inspireert mij vervolgens een recept te bedenken of een bestaand recept aan te passen. De inspiratie haal ik uit heel uiteenlopende momenten. Dat kan een restaurant zijn, een tv programma, de recepten van mijn moeder vroeger, internet, iets wat nog in mijn herinnering aanwezig is, uit mijn verzameling kookboeken etc. Daarom deel ik vooral ‘basis’ recepten zodat het overzichtelijk blijft, mijn doel is dat ik het jou eenvoudig maak eraan te beginnen. Mocht je wel willen variëren, lees dan onder aan het recept de variatie mogelijkheden.
Voel je vooral ook geroepen zelf te experimenteren, dat kan soms zo verrassend leuk uitpakken. Mijn recepten zijn meestal snel te bereiden maar soms heb je wat meer tijd nodig in de keuken. Dat vergt planning en ik zorg dan graag voor grote porties zodat je het de volgende dag makkelijk hebt of voorraadvorming kunt aanleggen in je vriezer. Geniet boven alles van de bereidingen en waardeer tijdens het koken de mooie eigenschappen die de ingrediënten jouw lijf te bieden hebben!
“Let food be thy medicine and medicine be thy food.”, een prachtige quote van Hippocrates! Leef je uit, beleef en geniet!