Eiersalade
Voor 1 schaaltje
Werk ongeveer 15 minuten
Spreads
Snel en simpel: natuurlijk maak je eiersalade zelf. Zoveel lekkerder dan de te lang houdbare versies uit de winkel. In een handomdraai heb je het gemaakt en je weet precies wat erin zit. In mijn versie doe ik standaard kurkuma en zwarte peper, lekker gezond.
Bij gebrek aan inspiratie voor de lunch val ik snel terug op eiersalade, gewoon omdat dit simpele receptje te lekker is. Ik maak gelijk wat meer, lekker makkelijk de volgende ochtend! Ik smeer het op (zelfgebakken) crackers, speltbrood, een rijstwafel of op blaadjes witlof. Zelfs een schep bij je lunchsalade is heerlijk. Simpel, eiwitrijk en ook nog gezond!
Klaarzetten
- 5 eieren
- 2 el ricotta (yep, nog meer eiwitjes!)
- himalaya zout
- 1 el kurkuma longa*
- snuf zwarte peper
- 1 el kerrie poeder
- halve tot hele appel in kleine stukjes
- 3 augurken in kleine stukjes
- peterselie, fijngesneden
* kies zeker voor de biologische kurkuma longa soort om zeker te zijn van de vele geneeskrachtige eigenschappen van kurkuma (ofwel curcuma ofwel turmeric ofwel geelwortel ofwel koenjit)
Bereiding
- Kook de eieren in ongeveer 8 minuten hard.
- Prak de afgekoelde eieren met een vork. Grof of fijn, wat je lekker vindt.
- Voeg de ricotta met de kruiden toe en meng.
- Tot slot voeg je de stukjes appel, augurk en de peterselie eraan toe.
- Proef en voeg kruiden of ricotta toe naar behoefte.
Geniet!
Variaties
- prak er een halve avocado doorheen, heerlijk en smeuïg!
- heb je dulse in huis? Top! Voeg een eetlepel eraan toe
- ga voor extra rauwkost zoals paprika en bleekselderij
- vervang de ricotta door mayo of een combinatie van mayo en 10% vette Griekse yoghurt.
- voeg een tl mosterd eraan toe
- bieslook, lente-ui of basilicum
- komijn, koriander, chilipoeder of gerookt paprikapoeder, allemaal lekker
- strooi er extra kiemen overheen als je die in huis hebt of misschien zelfs zelf gekiemd
Eet smakelijk!