Voor 4-6 personen
Werk ongeveer 30 minuten
Lunch, bijgerecht, hoofdgerecht
Een aardappelsalade is op zijn tijd een heerlijke makkelijke maaltijd. Nu het volop zomers genieten is en de BBQ hier thuis optimaal gebruikt wordt, vind ik zo'n koude aardappelsalade een heerlijk en vooral simpel bijgerecht bij gegrilde groenten of een stukje vis of vlees.
Deze salade van krieltjes vind ik extra lekker door de bereiding. Na het stomen of koken van de krieltjes in de schil snijd je ze warm doormidden, draai wat zeezout over het snijvlak en laat ze afkoelen. De aardappeltjes zijn ook nu al heerlijk bij je salade, groente of vlees of vis.
Geniet!
Eet smakelijk!
Wist jij...
"Dat afgekoelde gekookte aardappelen je bloedsuikerspiegel veel minder laten pieken dan warme gekookte aardappelen?
En... dat aardappelen een rijke bron zijn van kalium? Kook daarom geen aardappelen gaar met zout, het zout onttrekt nl de kalium uit de aardappel. Strooi bv himalayzout dus pas voor het serveren over de aardappelen."